Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

divendres, 11 de maig del 2007

On eren els representants del PSC?

El dimecres passat es va reunir la Comissió de seguiment de l'abocador controlat de les Valls creada i impulsada en aquesta legislatura per l'equip de CiU.

Aquesta comissió, regulada per uns estatuts que van ser aprovats pel Ple de l'Ajuntament fa uns mesos endarrera, hi són representats tots els grups polítics (amb un regidor i un tècnic), l'empresa, l'Ajuntament de Sant Celoni, l'Agencia Catalana de Residus.

L'objectiu d'aquesta comissió és justament informar, fer un seguiment i controlar totes les accions que dugui a terme l'Ajuntament en vers l'explotació del servei, així com per part de l'Agencia Catalana de Residus, informar de totes les analítiques que es realitzen i els seus resultats.

Tornant al que deiem al principi, la reunió d'aquesta setmana va tenir una absència sospitosa. El grup municipal del PSC (el Sr. Mayneris) no s'hi va presentar. El fet és remarcable per diferents aspectes, ja que sembla que últimament el PSC i els seus socis de premsa tenen molt d'interés sobre aquest assumpte i difonen informacions imprecisses poc rigoroses i amb l'únic objectiu de confondre a la població per assolir l'alcaldia.

Resulta curiós que en aquesta comissió, lloc on veritablement s'ha de parlar si hi ha problemes o no amb l'abocador i en cas necessari adoptar mesures correctives, sancionadores o el que s'estimii oportú, no s'hi presentés ni el representant polític, ni el representant tècnic ni cap altre persona en qui haguèssin pogut delegar l'assistència. És que potser no volen reconèixer que están difonent informació errònia?

A nosaltres aquest assumpte ens importa, i molt!. I és per això que ens ho prenem seriosament, participant d'aquests òrgans de seguiment i control i realitzant les gestions que sigui necessari.

Què ha fet CiU en aquest àmbit?
  • Contractar un tècnic de medi ambient per dotar de professionals dins d'aquest àmbit a l'Ajuntament.
  • Crear la comisissió de seguiment de l'abocador.
  • Aixecament topogràfic per verificar les zones d'actuació de l'abocador.
  • Sansions, sempre que ha estat possible.
  • Implantació de la recollida orgànica.
  • Campanyes de difusió per la reducció de residus i foment del reciclatge.
  • Soterrament de contenidors.
  • Servei de recollida de cartrons a comerços.
Què va fer el PSC en aquest àmbit quan va governar?
  • Abolir l'antiga comissió de seguiment de l'abocador.
  • Afirmar "Aquest és el millor abocador del món" (J.Mayneris, en un acte d'inauguració d'una instal·lació a l'abocador.
És possible que quan governava el PSC l'abocador fos el millor del món i quan es canvia de govern, automàticament deixi de ser-ho i s'hi vegin tots els mals del món?

Nosaltres creiem que no. A més els Departament d'Obres Públiques i el Departament de Medi Ambient de la Generalitat en realitzen controls periòdics.

Si tens dubtes o vols més informació estem a la teva disposició per aclarir-te el que consideris convenient.