Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dilluns, 30 de juliol del 2007

L'aigua, el govern i les seves incoherències

Fa uns dies enrera (el 9 de juliol), l'Ajuntament de Palau va emetre un BAN en el que es posava en coneixement dels palauencs que com a conseqüència de la poca pluviometria dels darrers mesos entrava en vigor el decret de sequera.

Així mateix, el BAN informava als ciutadans de la prohibició de destinar l'aigua a usos no imprescindibles per les persones, com ara regar jardins particulars, regeneració i ompliment de piscines i rentat particular de cotxe.

Desde CiU entenem i compartim que quan es donen condicions adverses com les que s'estan donant aquest any i les fonts de captació disminueixen s'han de prendre mesures excepcionals per tal de garantir l'aigua per els usos bàsics de la població (consum, higiene, cuina, ...)

No obstant no entenem com posteriorment a la publicació d'aquest ban els jardins públics (que entenem que no es un us indispensable per les persones) l'Ajuntament continua regant els jardins públics i llençant l'aigua a la carretera.

Creiem que no es pot demanar un esforç al ciutadà si abans l'administració no dóna exemple.

Les següents fotografies il·lustren el que estem dient:

Aspersors regant al jardí del CAP dissabte 28 de juny a les 23:50 de la nit.


Aspersors regant a l'illa davant de l'Esglèsia, el mateix divendres 9 de juliol data d'emisió del BAN.


Aquí es pot veure com rega un dels aspersors de l'illeta al davant de l'esglèsia.


Des de CiU creiem que de forma progressiva s'han d'anar substituint el tipus de gespa i plantes que hi ha als jardins públics, per espècies autòctones més avessades a la sequera i que requereixin menys quantitat d'aigua, així com la construcció de dipòsits soterrats als parcs i jardins per la recollida d'aigua pluvial.

1 comentari:

Anònim ha dit...

hi estic totalment d'acord, el mateix vaig pensar jo.
Jo no soc de cap partit polític, i entre vosaltres sempre us esteu tirant pedres i al poble que? estic d'acord em moltes coses, tant vostres com les d'ells, però en el tema del aigua. Es un tema molt important i no si pot jegar i s'han de buscar solucions ja!!!!!!
I també concenciar als veïns que l'aigua s'acava i que actualment no es pot malgastar i fins que l'ajuntament no es possi d'acord, i facin alguna cosa per no quedar-nos sense aigua, haurem desperar uns quants anys i si no que ho facin ja. Aixó no ve d'ara, fa uns quants anys que sempre estem amb la mateixa història.
I si regar, té una multa sancionadora, l'ajuntament el primer.