Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

diumenge, 11 de gener del 2009

El malestar veïnal s'extén a Santa Maria de Palautordera

Aquest article correspon a l'escrit preparat pel Grup Municipal de Convergència i Unió per la revista La Veu de Palau nº 9 i que no va ser publicat.

El malestar veïnal s'extén

Anem camí dels dos anys de legislatura i encara hem de veure quines són les línies mestres d'aquest govern. Fins ara només hem pogut veure l'autopromoció pagada amb els diners de tots a la revista municipal i la realització de projectes personals que interessen a ben pocs.

Encara és hora de que el govern s'arremangui i es posi a treballar al servei del poble i la seva gent, sense distinció, amb respecte i educació, amb voluntat d'afrontar reptes i sumar, veient la diversitat i la diferència d'opinió com una riquesa i no com una confrontació.

Tant és així, que les veus de queixa i disconformitat es deixen sentir arreu: manca generalitzada de manteniment als parcs del Virgili i Pont Trencat, veïns del carrer Avi Campàs i Dos de Maig que manifesten el seu desacord amb els canvis de senyalització, veïns del carrer Major que demanen mesures fermes per pacificar el carrer durant la nit, veïns que mostren la seva incomprensió davant la retirada del mirador de la canalla del Parc Pau Casals, veïns que es queixen per que no es preveu la protecció de béns d’interès arquitectònic, natural i cultural com ara la xemeneia de Can Guiñau i la Casa de Can Balada, veïns que s'organitzen davant la incapacitat de l'Ajuntament per demanar la construcció del nou IES al Temple, veïns que es queden perplexos quan se'ls denega l'Envelat per fer-hi una activitat comercial en temps de crisi, veïns que es queden atònits al veure que l'escola de música comença amb un retard considerable per manca de previsió, veïns que veuen com s'esfumen 20.000€ de les arques municipals per no haver fet una simple gestió envers el Departament d'Ensenyament i ningú pren cap responsabilitat, etc. I això només n'és un petit recull.

El malestar del la població és generalitzat i va a més


Ara com ara, només veiem improvisació continuada, incapacitat de resoldre problemes i d'adoptar compromisos concrets, incapacitat de trobar solucions on tothom hi guanyi (encara que sigui poc) i no pas que hi hagi guanyadors i perdedors (o estàs amb mi o estàs contra mi!)

És normal que davant d'aquest desgavell hi ha qui necessita crear-se un enemic a qui carregar-li la culpa de tots els seus mals, encara que sigui mentint, faltant el respecte i els mínims d'educació desitjables per qualsevol persona mínimament assenyada que diu estimar el seu poble i la seva gent.

Podem pensar diferent, però no volem cap mal a ningú! Ens estimem el nostre poble i per això posem de relleu allò que es pot millorar. Nosaltres també vivim a Palau. Si Palau millora, també ens en beneficiem, amb indiferència de qui ho hagi dut a terme.

El seu malestar és fruit de no saber acceptar les crítiques, de no saber transformar una crítica en una oportunitat de millora. Encara ens haurien d'agrair que els diem el que han de fer!

Potser va sent hora que deixin d'escriure contes de llops i d'instal·lar càmeres per vigilar-nos i comencin a governar eficient i eficaçment. D'altra banda, serem nosaltres els que instal·larem càmeres al seu despatx per veure si aprofiten el temps!