Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dijous, 22 de gener del 2009

L'avant projecte del camp de futbol de Can Balmes costará el doble del que preveu el Consell Català de l'Esport

El dilluns passat l'Ajuntament va aprovar la presentació dels projectes pels quals vol optar als ajuts del Fons Estatal d'Inversió.

En el cas de Palautordera, els projectes són:
  • Passera provisional sobre la Tordera per connectar el barri del Pont Trencat amb el barri del Temple.
  • Carril bici per la Carretera Nova de Sant Esteve entre el pont de la Tordera i la rotonda de Sant Esteve.
  • Arranjament de la masia de Can Balmes com a espai cultural de petit format i bar restaurant.
  • Camp de futbol amb pistes poliesportives a Can Balmes.

El Grup Municipal de CiU ha dut a terme consultes amb la població i entitats sobre la ideonitat i prioritat dels projectes sol·licitats. En aquestes xerrades ha quedat manifest que alguns dels projectes presentats no tenen cap interès per la població i aquesta expressa la seva perplexitat, com és el cas del Camp de Futbol.

Cal dir, que l'avant projecte del camp de futbol reflecteix que aquest tindrà un cost de 619.000 €, molt lluny del que recomana i estableixen el Consell Català de l'Esport amb el document
Preus dels mòduls tipològics d'instal·lacions esportives de Catalunya, 2005 que és el vigent en l'actualitat.

Així tenim que el cost de les instal·lacions que es reflecteixen en l'avant projecte hauríen de tenir un cost de 280.170 € (100.320 € el camp de futbol de sauló, 115.500 € els vestidors i 64.350 la pista poliesportiva doble). A aquests preus s'hi hauria d'aplicar la correcció de l'IPC fins al 2008, però en cap cas arribarà mai a la quantitat prevista per l'avant projecte.
A part de la poca ideonitat de la instal·lació i que no respon a una necessitat real de la població, atenent a la conjuntura econòmica actual que hauria de prioritzar projectes estratègics, la projecció de futur, etc, l'Ajuntament haurà d'explicar molt bé quins són els extres que fan que el preu de la instal·lació gairebé es dupliqui, ja que en l'avant projecte, ni tant sols hi consta la il·luminació del camp de futbol n'hi la de les pistes esportives.


Properament parlarem de la resta de projectes i quins creiem que haurien de ser els que s'haguèssin demanat.