Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dimarts, 16 de febrer del 2010

El Pla Local de Joventut s'aprova sense la participació dels joves de Palau

El govern tripartit municipal (PSC + ICV + GdP), va aprovar ahir el Pla Local de Joventut del municipi sense la participació ni coneixement dels joves, grups polítics ni cap entitat relacionada amb el món dels joves (AMPES, escoles o entitats esportives).

La presentació del Pla Local de Joventut al Ple sense la participació dels joves del municipi, suposa una greu contradicció amb el propi text del Pla, ja que en un dels seus apartats diu literalment:

"Una pla de Joventut sense la participació dels propis joves és un pla sense validesa. De la mateixa manera que no es pot conèixer la realitat dels joves sense les seves aportacions, les accions que es realitzin no tindran sentit sense la seva implicació i la seva participació"

El Grup Municipal de CiU, subscriu absolutament aquesta manifestació, i per aquest motiu va proposar posposar l'aprovació del document fins que s'hagués presentat als joves en un Consell Local de Joventut i poder, d'aquesta manera, confrontar el Pla amb els joves i incorporar les seves aportacions, cosa que no va ser escoltada pel govern municipal.


El govern municipal també va aprofitar el document per informar a la resta de grups polítics que el proper mes de Març els serveis de "El Xiulet" i "La Cova" també es descentralitzaran del municipi i es traslladaran a la Masia de Can Balmes, al bell mig del Polígon Industrial, de forma temporal però sense presentar cap planificació ni de la temporalitat ni dels costos que això suposarà.

El Pla aprovat també entra en contradicció amb aquest trasllat, ja que en cap moment s'ha preguntat als joves si realment volen aquell espai, si es còmode per ells, etc. Concretament diu:



"Ara bé, durant el 2010 el Servei de Joventut conjuntament amb l'Àrea de Cultura es traslladarà a un nou equipament de referència [la Masia de Can Balmes], que es convertirà en una infrastructura bàsica i específica per al desenvolupament de la política de joventut municipal. Aquest canvi serà temporal, fins a la propera reubicació a l'Ajuntament i dels diferents serveis municipals. "

"Volem destacar en aquest sentit que, tot i canviar d'ubicació, el nou equipament no reuneix les característiques óptimes necessàries d'un equipament juvenil actual que respongui a les necessitats i mancances amb les que trobem a Santa Maria de Palautordera "

Des del Grup Municipal de CiU hem pogut constatar amb diferents entitats de joves que efectivament no se'ls ha consultat absolutament res ni se'ls ha tingut en compte.

Els fets demostren que el govern municipal continua obviant a la població i no es capaç de respondre a les preguntes que se'ls formulen.



  • Per que no s'ha fet un Pla Local de Joventut participatiu?
  • Per que el govern trasllada La Cova i el Xiulet a Can Balmes sense consultar-ho als joves?
  • Des d'on s'oferiran els serveis que en l'actualitat ofereix El Xiulet a la població en general?
  • Quan temps durarà aquest trasllat temporal? 3 o 4 anys?

Des de CiU no confiem que el govern municipal faci res pels joves ja que durant aquesta legislatura els ha tingut absolutament oblidats i ha anat "desfent" totes les iniciatives que s'havien inclòs en el Pla de Joventut anterior, com ara:



  • No s'ha contractat al tècnic de Joventut
  • No s'ha executat el projecte del Local de Joventut definit pels propis joves prop del Parc Pau Casals
  • No s'ha fet cap convocatòria del Consell Local de Joves
  • S'ha negat equipaments esportius municipals als joves de centres escolars