Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dimarts, 22 de maig del 2007

Atenció a la gent gran

Durant aquesta legislatura l'equip de CiU, concretament des de l'àrea de Benestar Social, s'ha estat treballant i estudiant quin tipus d'equipament era el més adequat per l'atenció a la gent gran.

Inicialment es partia de la demanda de l'Associació Montseny per la gent gran de construir un Geriàtric a la Torre de Sant Josep, cosa que es va d'estudiar i es van fer passos per obtenir l'edifici, arribant fins i tot a contractar un lloguer amb opció de compra per garantir que l'edifici no passaria a d'altres mans.

Malgrat tots els esforços realitzats per assegurar l'equipament, els treballs realitzats per l'equip de Benestar social del municipi, assesorats per profesionals qualificats i amb el suport de la Diputació van desaconsellar la construcció d'un geriàtric en aquest edifici, bàsicament pel cost de l'edifici tal qual (més de 900.000 €) i pel cost de la reforma.

Així mateix, si l'Ajuntament volia obtar a subvencions tant per la construcció com pel manteniment posterior, les ajudes només arribarien a la part proporcional del cost d'un equipament estàndar, mai d'un equipament caprici d'un poble. I per altra banda, el geriàtric hauria de ser públic per poder rebre ajudes pel funcionament ordinari. Això vol dir, que només es podrien garantir de l'ordre de 10-15 places per persones de Palau.

A tot això, la pregunta que ens varem formular era "Entendria el poble de Palau que ens gastessim més de 3.000.0000 d'Euros per un geriatric on només se'n beneficiarien 10 - 15 persones del municipi?".

Creiem en la gent gran i en la necessitat de donar una resposta a les seves demandes, alhora que també creiem que hem de fer una gestió eficient dels recursos del que disposa el municipi.

Dels treballs realitzats amb els professionals d'aquest àmbit de la Diputació de Barcelona, concloem que el que Palau necessita és un Centre de dia per 40 persones conjuntament amb un potent Servei d'Atenció Domiciliaria per la gent gran, de manera que durant el dia puguin estar acompanyats, i durant la nit puguin tornar a la seva llar. Tot això acompanyat d'un servei de trasllat de les persones que ho necessitin.

I és justament aquesta la nostra proposta, una proposta que s'alinea amb les accions que duen a terme les administracions superiors, molt més econòmica i que beneficiarà a més persones. A tot això, cal sumar-hi que en el pressupost del 2007 ja s'ha dotat una partida de 550.000 € per fer aquesta actuació.

A hores d'ara, també podem dir que ja disposem d'un esboç de l'avant projecte de construcció que ha de servir per poder demanar les subvencions pertitents.

Continuarem parlant de l'Esplai....