Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

divendres, 18 de maig del 2007

En esports, no comencem la casa per la teulada si us plau

Ja estem de ple en la campanya per les eleccions municipals 2007 i ja hem començat a rebre els programes informatius dels diferents partits.

En endavant, tractarem d'anar explicant algunes de les diferents àrees del programa i hem escollit esports per començar.

L'aposta de CiU per esports ha estat clara en aquests darrers 4 anys amb més de 3.000.000 € en inversió en equipaments esportius: nou pavelló de la Font Martina, camp de futbol de gespa, pista poliesportiva al barri de Can Bosch, remodelació integral de la piscina municipal, local social del camp de futbol, pista esportiva de la serra, arranjament de pistes de petanca i finalment, l'arranjament de les pistes de tennis de la zona esportiva dels barris del Virgili, Temple i Ca n'Abril, marcador electrónic al camp de futbol i rocódrom.

Déu n'hi do el que s'ha fet en 4 anys!!

A més a més, s'hi s'ha pogut fer tot això és per diferents circumstàncies, com per exemple una comunitat esportiva amplia i forta, que té molt clar el que necessita i un equip de gent (la gent de CiU) que ha entés perfectament aquestes demandes.

En primer lloc era necessari donar una ràpida resposta en la millora de les instal·lacions, algunes en estat precari i que l'anterior equip del PSC no va fer res per millorar-ne l'estat de conservació.

Un cop resolt aquest tema, la nostra proposta per aquesta legislatura es l'ordenació de l'oferta esportiva, la potenciació de l'esport com una alternativa d'oci i salut i pels joves un complement a la formació reglada garantint l'accés al servei a totes les persones.

Tot això és el que recull el Pla Estratègic de l'Esport que hem elaborat, amb la participació de totes les entitats, tot i que no es va poder aprovar per la falta de recolzament dels grups d'ERC, ICV i PSC. Per que no van donar suport a aquest Pla Estratègic que sens dubte beneficia a tota la comunitat esportiva del municipi? Es que potser tenen algun recel?

Les nostres propostes en l'àmbit de l'esport van encaminades a millorar els serveis a les persones:
  • Tècnic d'esports.
  • Desenvolupament del Pla estratègic de l'esport.
  • Consell Municipal d'Esports.
  • Circuits de manteniment per la gent gran i itineraris de natura.
  • Edició de la guia esportiva.
  • Potenciarem programes d’esport salut i esport escolar creant programes esportius per col·lectius no federats.
  • Impulsarem la creació d’un club esportiu als barris del Virgili, Temple i Ca n’Abril.
  • Construirem uns nous vestidors al camp de futbol.

El més coherent és començar la casa per la teulada, creant l'estructura tècnica per poder desenvolupar la resta d'accions.

Definitivament, el PSC ha perdut el rumb i demostra molt poc coneixement del territori i de les entitats al proposar unes pistes d'atletisme a la zona industrial de Can Balmes. Això qui ho demana? Una zona esportiva enmig d'una zona industrial? Que no saben que la construcció d'unes pistes esportives a Palau no rebria cap subvenció de la Generalitat per que ja n'hi ha a Sant Celoni i són un equipament esportiu supramunicipal?

Només tenim una resposta a aquestes preguntes: perduts en l'abisme.

Si realment hi ha un compromís amb l'esport, el primer que s'ha de fer, és reconèixer la seva importancia, aprovar el Pla Estratègic de l'Esport i començar a desenvolupar-lo pel principi, amb el concens que calgui, tal com proposem desde CiU.