Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

diumenge, 29 de juliol del 2007

Per què els plens són els dilluns a les 18:30 de la tarda?

Durant tota la campanya electoral hem anat sentit alguns partits, especialment IC-V que volien una major participació i implicació de les persones en la vida política i social en el nostre municipi.

Doncs bé, els fets no acompanyen les paraules. El nou govern, en el qual IC-V hi té molt a dir, ha decidit que només hi hagi 6 plens ordinaris al llarg de l'any i que aquests es duguin a terme l'últim dilluns del més corresponent i a les 18:30 de la tarda.

Com tothom es pot imaginar, en un municipi on la gent no viu de la política (bé, alguns si que en viuen i molt bé per cert) resulta bastant ortodoxe que els plens es celebrin a les 18:30 de la tarda, hora en que molta gent encara treballa i on especialment aquells que treballen fora del municipi tenen dificultats per poder arribar.

A més a més, aquesta hora, també és una hora bastant inusual pels espectadors que volen assistir al ple, per la mateixa raó que abans. Resultat: menys gent podrà participar de la vida política i social del nostre municipi.

Amb tot, encara hem de donar les gràcies a IC-V per haver aconseguit que els socis socialistes els permetèssin retrasar mitja hora l'hora del ple (previst inicialment a les 18:00).
Més tard hem sabut que el motiu d'aquesta hora es que un dels regidors del PSC fa torn de nit i no li va bé acabar massa tard, és a dir, que si algú ha de perdre hores, que siguin els de l'oposició!
I respecte del número de plens, ho explicarem de manera molt ràpida. A la pràctica es duen a terme de 12 a 14 plens a l'any, 6 d'ordinaris (tal com ha aprovat el nou govern) i la resta d'extraordinaris.

Analitzat l'històric de plens des de l'any 1999 sempre s'han celebrat més de 12 plens, per aquest motiu CiU va proposar celebrar 10 plens ordinaris a l'any (un cada mes a excepció d'agost i desembre) i deixar la porta oberta a celebrar-ne d'extraordinaris.

Malgrat la lògica i sentit comú de la proposta, el govern no ho va acceptar. Per què? Doncs molt sencill. En els plens ordinaris, els grups de l'oposició poden fer preguntes de qualsevol tema al govern, mentre que en els plens extraordinaris, l'oposició no pot fer preguntes al govern.

Aquest és un nou exemple de la poca voluntat de comunicació i buscar concens del govern amb totes les forces polítiques representades en el consistori.