Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dimecres, 8 d’agost del 2007

CiU reclama que RENFE i ADIF informin dels trens que paren a Palautordera

El Grup Municipal de CiU ha demanat al govern del municipi que exhigeixi a Renfe i Adif que els nous sistemes d'informació al viatger de l'estació de Sants (Barcelona) informin dels trens de rodalies amb destinació Sant Celoni que tenen parada al nostre municipi.

En l'actualitat, tots els trens de rodalies amb origen Barcelona - Estació de Sants i amb destinació Sant Celoni, tenen parada a Santa Maria de Palautordera. Malgrat aquest fet, els nous sistemes d'informació al viatger, en els quals s'informa de la sortida dels trens i de les seves parades, mai apareix el nom de Palau.

Com a municipi de destinació turística i Cancell del Parc Natural del Montseny hem de vetllar per que s'informi als viatgers d'aquesta parada, independentment de si Renfe i Adif la consideren estació o baixador.


Aquest fet demostra el menysteniment i la poca sensibilitat dels organismes gestors de la xarxa viària espanyola envers el nostre municipi i als viatgers que finalitzen el seu recorregut a Palau, ja que tot i els compromisos adquirits per la construcció d'un pas soterrat, fets com aquest demostren tot el contrari, tot i tenir un cost pràcticament zero.

Juguem a cuit i amagar. Algú ha vist el Sopar popular d'estiu al Parc del Reguissol?

Doncs si algú l'ha vist que ens avisi, que nosaltres ni l'hem vist ni n'hem sentit a parlar.

Seguint aquest camí no aconseguirem instaurar cap tradició al municipi. Una tradició és una festa o un esdeveniment popular que es va repetint any rera any i que acaba caracteritzant un municipi.

El sopar popular d'estiu al Parc del Reguissol (conegut també per Sopar a la fresca, Sopar de peix o Sopar d'estiu) ha esdevingut un element característic i distintiu del nostre municipi, que dona renom arreu tant per la seva excel·lent organització com per la qualitat del mateix, així com la participació de bona part de les entitats del poble.


Lamentablement per nosaltres, la tradició s'ha trencat. No s'ha fet el sopar popular d'estiu ni te pinta que l'acabin fent amb els dies que manquen per acabar el periode estival.

I és que desconeixem si pel nou govern aquest sopar representa algun problema. Ja avancem que preguntarem per que no s'ha organitzat enguany i a veure quina resposta ens donen.

Una de les possibles respostes serà que la organització no ha fet / dit res. Però aquesta resposta no seria acceptable, i menys ara que el nostre Ajuntament compta a un regidor de festes (el mateix alcalde).

Correspon al govern incentivar, estimular, tirar del carro en aquelles situacions de dubte però en les que creu que determinat esdeveniment s'ha de tirar endavant.

Amb aquest gest (bé de fet no hi ha hagut cap gest) ens demostren la poca capacitat de movilització i estima per les tradicions del municipi que demostren: una manera de fer. Us sona?

dilluns, 6 d’agost del 2007

La història es repeteix. L'alcalde Mayneris de Palautordera passa dels joves!

Sincerament, ens ha costat molt decidir-nos a posar a aquest titular tant contundent, però és el que millor resumeix els fets als quals ens veiem abocats.

En el ple del 30 de juliol, el govern (PSC + IC-V) va decidir deixar sense efecte les principals iniciatives que deriven del Pla Local de Joventut:
  • la construcció de l'equipament de joves, i
  • la contractació d'un tècnic de joventut.
En la passada legislatura el govern de CiU va fer una aposta decidida pel jovent, redactant el Pla Local de Joventut que ha d'esdevenir l'eina vertebradora de tot un conjunt d'iniciatives adreçades a aquest col·lectiu.

Per això feien falta 3 eines bàsiques:
  1. Un local en el que els joves puguin reunir-se, dur a terme activitats, organitzar-se, on puguin aprendre, on realitzar exposicions, tallers, etc. Un local que actui d'aglutinador de l'oferta i la demanda dels joves, en definitiva, un espai de relació social.
  2. Un tècnic de joventut que dinamitzi aquest col·lectiu. Una persona amb el temps, la sensibilitat i la preparació suficient per atendre la demanda d'aquest col·lectiu.
  3. Un òrgan de participació juvenil, el Consell Municipal de Joventut. Aquest és l'òrgan ue dóna veu als joves i els permet expressar davant l'administració.
I què és el que ha succeit?

  1. Respecte del local cal dir que l'Ajuntament ja disposa del projecte redactat en la passada legislatura, amb el concens de la comunitat de joves. Ara el nou equip de govern ha retirat tot el finançament per afrontar altres pagaments i no ha pres cap compromís per tornar-lo a finançar.
  2. Han preferit contractar un peó de jardineria per l'arbreda abans que un tècnic de joventut tot i que l'arbreda funciona sobradament bé.
  3. Afortunadament no poden fer res amb el Consell Municipal de Joventut, bé, si que poden fer algo, és a dir, res per tornar a convocar-lo.
El jovent és el futur!. Des de CiU creiem que s'ha de treballar per garantir que els joves puguin crèixer en un entorn adequat, que disposin d'una oferta educativa en el lleure i que puguin canalitzar les seves inquietuts mitjançant els instruments que posi al seu servei l'administració.

En els darrers anys, el jovent de Santa Maria de Palautordera ha donat un fort impuls a diferents esdeveniments del municipi, com ara les Barraques de la Festa Major, la participació activa en el Carnestoltes i Cavalcada de Reis, entre d'altres.

I tu què en penses?