Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dimecres, 26 de setembre del 2007

L'Ajuntament aboca runes del pavelló antic en un solar de la Font Martina

L'Ajuntament de Palautordera està duent a terme unes obres de desmantellament de l'interior de l'antic pavelló municipal (graderia, baranes, etc.) sense explicar que hi vol fer.

El cas és que dins del pavelló hi havia material reaprofitable per altres equipaments, com per exemple la graderia que es podria haver traslladat a la Pista Coberta de la Font Martina, per tal d'anar acondicionant i consolidant aquest espai que cada cop s'utilitza més com un espai esportiu alternatiu i en condicions, tant pel CEIP Mare de Déu del Remei com per les entitats esportives del municipi.

Ha estat una desagradable sorpresa veure que tot aquest material reaprofitable s'ha abocat i trinxat en el solar que hi ha a la Font Martina, darrera el Camp de Futbol i al costat de la Piscina Municipal, formant un dipòsit de transferència i valoració de residus en un lloc prohibit i sense llicència d'activitat. Dit d'una manera més planera, que hagi abocat les runes en un lloc no permés en una actuació totalment sancionable per Medi Ambient.

Aquesta actuació es totalment incomprensible i denunciable per diferents motius:
  • S'ha trinxat un material públic reaprofitable, cosa que és impropi d'un govern d'esquerres que hauria de vetllar pel bon ús dels recursos públics.
  • El valor actual de la graderia podria ser superior a 30.000 Euros.
  • La graderia es podria haver aprofitat per altres espais que disposa el municipi i en els que no hi ha graderia: Pista Coberta, Pont Trencat.
  • És impropi d'un govern amb la presència ecologista d'ICV que es llencin els residus en un solar i que aquests no es traslladin a l'abocador o a la deixalleria que és el lloc oportú.
  • És, novament, un mal exemple pel municipi actuar d'aquesta manera. En la forma d'actuar, s'ha de ser conseqüent amb allò que es predica.

És absolutament incomprensible que un govern que ha accedit a l'Ajuntament fent ús partidista d'un tema tant sensible com l'abocador, tingui tant poca sensibilitat amb el medi ambient i abans de que es cumpleixin 100 dies de govern estigui llençant runes en espais prohibits, com si fos un abocador paticular.

Aquest fet està provocant que, presumiblement, alguns particulars, estiguin llençant altre tipus de runa i materials en el mateix espai.

Així mateix es demostra la poca alineació, comunicació i capacitat de treball conjunt entre els socis de govern que no paren de fer-se la guitza entre les diferents regidories, en aquest cas serveis i medi ambient.
Desde CiU creiem que la planificació es cabdal a l'hora de governar, per això havi previst dues actuacions en aquest àmbit.
  • El MIEM (Mapa d'Instal·lacions Esportives Municipals) preveia dur a terme una important actuació de millora de la Pista Coberta de la Font Martina. Per això s'hi volia traslladar amb caràcter immediat la graderia i el marcador electrònic de l'antic pavelló municipal.
  • Per tal de minimitzar i reutilitzar les restes de poda es va comprar una màquina per trinxar-la i generar matèria orgànica per utilitzar com a parterre.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Segons el meu parer, el que hauria de fer el Grup Municipal de CiU és denunciar aquests fets a Medi Ambient o l'Agència Catalana d'Aigua (ACA), així com fer-ho públic als mitjans de comunicació. Trobo que és totalment sancionable que un ens públic aboqui restes de material en un lloc prohíbit, i que, aquest hauria de ser el primer en donar exemple que les restes de materials s'han de dur a la deixalleria o bé a un abocador autoritzat.

Palau, més enllà! ha dit...

Hem fet dues coses:
a) Avisar el propi govern: som d'aquesta mena de gent "bona" que primer ho diem als implicats encara que siguin d'un altre partit polític.

b) Denunciar-ho a la premsa: ja ha sortit publicat al Diari "L'Actualitat del Baix Montseny".

c) Com que no hi ha hagut moviment per part del govern, tocarà denunciar-ho als mossos d'esquadra i a Medi Ambient. De fet, a Medi Ambient ja hi hem trucat i ens han explicat el procediment.