Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dimarts, 8 de gener del 2008

La revisió del POUM, un mecanisme per tornar favors?

La revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) és un dels projectes més importants que es pot dur a terme durant una legislatura ja que els resultats que se n'obtenen i la seva aplicació determinaran el model de municipi que construirem durant els propers 15 o més anys.

El POUM és una eina de planificació i regulació que entre d'altres coses determina la qualificació del sól: quins espais han de ser agrícoles, urbanitzables, industrials, zona verda o equipaments; quin tipus d'urbanisme volem: cases adosades o pisos de planta baixa i cinc; on es construirà habitatge social i com; el creixement de població previst: natalitat, segones residencies que passen a primeres, immigració; si disposem de recursos naturals i energètics suficients pel creixement de població previst (nouvinguts i fills): aigua, gas, electricitat, depuració d'aigues; una planificació econòmica per executar les inversions que calguin: xarxa de clavegueram, abastiment d'aigua, noves xarxes de mobilitat, equipaments vertebradors del territori, etc.

Per tant, el POUM és una oportunitat per fer quelcom interessant pel municipi. No obstant, el procés de revisió és complexe entre d'altres coses per les divergències que genera entre la població, pel desgast personal que suposa i especialment pel govern de coalició de Palau per la dificultat de conciliar uns criteris bàsics d'acord amb les grans contradiccions dels seus plantejaments (una mostra PSC: Macro zona industrial al vado; IC-V: Decreixement; GdP: Can Sala 2 fins a les vies de l'AVE!).

Pot ser per això, ni l'alcalde ni els dos primers tinents d'alcalde varen donar la cara el dia de la presentació del procés de participació ciutadana d'un projecte tant important pel municipi.
De ben segur que a alguns també els pesa la dificultat de saldar pressumptes deutes adquirits i favors rebuts per part d'un "mitjà de comunicació".