Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

divendres, 11 de gener del 2008

L'Ajuntament no veu com a prioritaria l'actuació de pacificació del trànsit al Passeig Vitamènia

Abans de les darreres movilitzacions ciutadanes per tal de reclamar una solució al creixent volum de trànsit del Passeig Vitamènia i millorar-ne la seva seguretat, el Grup Municipal de CiU va demanar formalment a l'equip de govern (Acta núm 43/2007 JGL dia 30/10/2007) que en la propera convocatoria de subvencions del PUOSC (Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya de la Generalitat de Catalunya) es solicites amb caràcter prioritari una subvenció per dur a terme una actuació integral que permetés solucionar la problematica d'aquesta carretera.

En aquell moment (30 d'octubre) l'equip de govern (PSC + ICV + GdP) no va prendre cap acord i no ens va traslladar cap resposta respecte a la nostra petició.

Mesos més tard, i després d'un compromís enganyós de membres de l'equip de govern assistint a les movilitzacions ciutadanes, hem pogut saber que l'Ajuntament no ha inclós en les seves solicituds del PUOSC cap demanda per actuar al Passeig Vitamènia.

És ben curiós que membres del govern vulguin mostrar el seu compromís i suport amb les persones que pateixen la problemàtica assistint a les movilitzacions ciutadanes però, en canvi, a l'hora d'adoptar decisions de govern, aquestes no vagin en la mateixa direcció impedint d'aquesta manera que el problema es resolgui definitivament.


En aquests moments l'Ajuntament disposa de 120.000 € del pressupost 2007 i d'una subvenció de 90.000 € concedida per la Direcció General de Carreteres gestionat tot plegat per l'anterior consistori en que CiU hi era present.

Amb aquest import econòmic està previst dur a terme la instal·lació de semàfors (davant patronat i Plaça Sant Elies) i la realització d'obra civil a la Plaça Sant Elies per ordenar el revolt que permet entrar-hi venit de l'Esglèsia així com consolidar l'aparcament i la seva senyalització.

Des de CiU creiem que s'ha perdut una oportunitat (el PUOSC es cada 4 anys) per obtenir el finançament necessari per dur a terme actuació més contundent que requereixi obra civil per adequar la via d'acord amb les reivindicacions veinals.

Així mateix veiem difícil que es pugui arribar a l'import econòmic necessari per dur a obres d'aquesta magnitud únicament a partir del pressupost municipal.