Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dimecres, 28 de maig del 2008

Continua la opacitat informativa sobre l'Envelat

En el darrer ple ordinari vàrem preguntar al Regidor de Medi Ambient quines mesures pensava adoptar després de la reunió que va mantenir amb els veïns del carrer Dr. Robert per l'incompliment en matèria de sorolls de l'Envelat i en la que va anunciar als veïns que si les proves sonomètriques superàven els límits establerts pel mapa acústic ell faria cumplir la Llei.

El regidor no va concretar cap resposta per no evidenciar una posició diferent de l'alcalde, contradient-se amb ell mateix amb el que en un ple anterior va explicar sobre que era el medi ambient d'acord amb els principis de l'Agència de Residus de Catalunya (el medi ambient també fa referència a l'espai on vivim, com convivim, al confort i qüalitat de vida, al respecte, etc... i no només fa referència a la natura).

La pregunta la vàrem realitzar per que posteriorment a la reunió amb el regidor de Medi Ambient, els veïns vàren reunir-se amb el Sr. Alcalde que va manifestar als veïns que fins a l'estiu no prendria cap mesura i que posteriorment tractaria de tapar les finestres però que si malgrat tot, el nivell sonor superava el llindar permés que ell no faria res més, que en tot cas hauria de ser una instància superior qui li demanés.

Aquesta no és una resposta pròpia d'una persona que vol ser l'Alcalde de tots. L'Alcalde no s'esmera en buscar una solució (que n'hi ha) que satisfaci totes les parts.

Desde CiU estem d'acord i defensem que hi hagi un espai ampli en el que puguin dur-se a terme diferents activitats de caire cultural i social (com ara el ball dels diumenges) al centre neuràlgic de la població, és més, en l'espai que ocupa l'antic pavelló vàrem projectar un centre sociocultural per donar resposta a les diferents necessitats de la població amb totes les garanties d'accessibilitat, seguretat i cumpliment de la normativa vigent.

No obstant, la continua evasió del Sr. Alcalde es deu a que no ha fet les coses de forma correcta (i n'és plenament conscient):
  • No ha realitzat un projecte.
  • No ha dut a terme una exposició publica n'hi ha informat als veïns afectats per la ubicació d'aquest equipament.
  • No ha pres i no pren mesures correctores de les mancances i deficiències en matèria de seguretat, accessibilitat i cumpliment de normativa d'espai d'oci que té l'Envelat.
  • Ha realitzat unes despeses de prop de 60.000 € sense informar als partits polítics de la corporació.
  • Quan hem demanat aquesta informació ens n'ha ocultat part de la mateixa per rebaixar la xifra de despeses.
L'Envelat, tal com està ara, és una autèntica xapuza del segle XX impròpia d'una societat avançada que vetlla per la seguretat i confort de les persones de la seva comunitat.

La decisió unilateral del Sr. Alcalde (i permesa pels seus socis de govern) de recuperar aquest espai com a sala d'oci i festes permanent saltant-se els procediments legals i administratius vigents obeeix al caciquisme més retrògrad del segle XX.

L'actitut distant i poc conciliadora del Sr. Alcalde ha motivat als veïns a denunciar la seva situació de desatenció mitjançant una carta que reproduïm a continuació (clickar a la imatge per llegir el text)