Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

diumenge, 25 de maig del 2008

Proposta per premiar els bons hàbits de separació de residus

El Grup Municipal de CiU ha presentat una proposta al govern per tal d'incentivar la separació de residus a les llars del municipi.

La proposta pretén fer pedagogia i alhora premiar aquelles families que adoptin bons hàbits en la gestió de residus acudint a les deixalleries de la zona (Palau i Sant Celoni) a abocar aquells residus que puguin ser separats i valoritzats i no es recullin habitualment al carrer (electrodomèstics, olis, metalls, mobles) sense excloure els previstos per la recollida selectiva.

El premi dels bons hàbits consisteix en una reducció de la taxa de la recollida d'escombraries l'any següent en funció de la contribució al medi ambient, és a dir, de la regularitat i vegades que s'acudeixi a la deixalleria.

L'adopció masiva de la proposta per part de la població, tindria conseqüencies positives en el sentit que s'haurian de dur a l'abocador (el de Palau o el que sigui) menys tones de residus produint una disminució del preu total a pagar com a municipi per gestionar els residus de rebuig (els no separats).

Malgrat tot, la proposta no podrà ser posada en funcionament de forma inminent per que l'equip de govern no la considera urgent.

Aquesta iniciativa, que ja funciona a d'altres municipis com Sant Celoni, s'està extenent en tot l'àmbit de l'Àrea Metropolitana. El seu funcionament es mitjançant un carnet de "Contribuent al medi ambient" on es van anotant les visites a la deixalleria que s'utilitzen posteriorment per descomptar del rebut de l'any vinent.

En el cas de Palau, les bonificacions que hem proposat són:

Aportacions anuals

% bonificació

4 vegades

3%

5 vegades

4%

6 vegades

5%

7 vegades

6%

8 vegades

7%

9 vegades

8%

10 vegades

9%

11 vegades

10%

12 vegades o més vegades

11%


Ens sorpren que la preocupació del govern pel tema de l'abocador no s'estengui a aquest tipus d'iniciatives presentades pel Grup Municipal de CiU. Potser és per què a diferència de l'abocador, aquesta iniciativa no dona diners.