Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dissabte, 31 de maig del 2008

Coaccions als empleats municipals

El regidor de règim interior, el Sr. Camacho, presumiblement, hauria coaccionat als empleats de la brigada municipal per tal que acceptessin la seva proposta de crear una bossa d'hores acumulant una hora diària que es deduiria de la jornada laboral de cada treballador per tal de disposar-ne en dies festius i en general, quan en volgués disposar.

Cal dir que aquesta mesura no està contemplada en el conveni laboral dels treballadors, que en un primer moment s'haurien resistit a acceptar la proposta motiu pel qual, presumtament, van ser presionats sota amenaça de rescició de contracte o acomiadaments.

El regidor, tampoc hauría posat en coneixement de la Comissió Paritària (òrgan establert en el Conveni dels treballadors per assumptes relacionats amb els treballadors i el conveni) la seva intenció d'introduir aquests canvis.

El Grup Municipal de CiU considera legítim que el govern municipal pugui plantejar modificacions sobre el conveni dels treballadors, sempre i quan es segueixi el procediment establert per fer-ho, considerant l'opinió del col·lectiu implicat, els delegats del personal per arribar a acords satisfactoris per totes les parts.

Aquesta situació de força autoritària que està desplegant el regidor està generant força malestar al col·lectiu de la brigada municipal que es trasllada en la seva productivitat i qualitat del servei motivat per la vulneració dels seus drets.

En resposta a la pregunta formulada pel nostre Grup Municipal en el darrer ple ordinari, el Sr. Camacho hauria decidit unilateralment no renovar el contracte d'un empleat municipal (paleta) contractat en règim d'obra i servei al discrepar d'aquesta mesura sense tenir en consideració la seva vàlua i aportació personal.

Els representants dels treballadors varen mostrar el seu suport al treballador acomiadat demanant al govern que reconsiderés la seva decisió del regidor de règim interior.

Paradoxalment, la publicació de l'oferta pública d'ocupació de l'Ajuntament pel 2008 (pàg. 77) efectuat en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona contempla 2 paletes.