Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dissabte, 31 de maig del 2008

L'estat d'abandonament de l'edifici de l'Ajuntament podria provocar el seu esfondrament

Camí de l'any de govern, l'edifici de l'Ajuntament continúa més deixat i abandonat que mai, tal com es pot apreciar en la fotografía, amb finestres obertes des de fa temps per on entra la pluja i ocells i falta de control de l'estat de l'edifici.

Volem recordar que hi ha informes tècnics de fa prop de dos anys que indiquen que la teulada de l'edifici de l'Ajuntament amenaça en esfondrar-se, amb el conseqüent perill per les persones que treballen en els pisos inferiors.

Després del trasllat inicial a la masia de Can Rahull de part de les dependències municipals, encara queden per traslladar el Jutjat de Pau, la Policia Local, l'Organisme de Recaptació i Gestió Tributaria i els Serveis Socials.

L'actual govern va desestimar dur a terme el projecte d'arranjament de la teulada per consolidar l'edifici preferint deslocalitzar i dispersar les dependències a Can Rahull.

Posteriorment havien d'adaptar el Centre Cívic per acabar de traslladar temporalment les dependències esmentades anteriorment, però a hores d'ara encara s'ha de començar la redacció del projecte. El cost total de les obres d'adaptació temporal del Centre Cívic com a dependències podrien ascendir fins a 60.000 Euros que sumat al sobre cost del trasllat a Can Rahull podrian fer augmentar l'import total del trasllat temporal per sobre del 150.000 Euros.

En el cas del Jutjat de Pau, lluny d'accelerar el trasllat, el govern va re ubicar-lo a la planta inferior adequant l'espai amb mobles nous, evidenciant d'aquesta manera la manca de voluntat d'un trasllat immediat.

Degut a la manca de personal en les plantes superiors de l'edifici s'haurien relaxat les mesures de control i seguiment del deteriorament de la teulada de l'edifici, especialment amb les pluges dels darrers dies i l'aigua que ha entrat per les finestres obertes de la planta superior i que s'ha traslladat a les plantes inferiors.

Aquesta situació estaria posant en perill tant les persones que hi treballen, com les persones que acudeixen als serveis esmentats.

El Grup Municipal de CiU demanarà al govern un informe tècnic de l'estat de conservació de la teulada i el pis superior, si les darreres pluges han produït algun tipus d'incidència i quines mesures de seguiment i prevenció s'estan duent a terme mentre no es produeixi el trasllat.