Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dimarts, 6 de maig del 2008

L'alcalde admet que va posar en risc la vida dels palauencs

En el Ple que s'ha celebrat avui dia 6 de maig hi havia sobre la taula la modificació del conveni de Torderades amb Sant Esteve.

Torderades és un projecte pioner a Catalunya per establir una programació cultural estable i de qualitat mancomunada amb el poble veí de Sant Esteve.

Fruit d'aquest esforç conjunt, els dos pobles poden contractar espectacles de millor qualitat, interès popular i caché dels artistes aprofitant instal·lacions comunes.

Fins ara les instal·lacions utilitzades han estat el Teatre Pare Casals de Sant Esteve, però aquestes actuacions també es poden dur a terme en espais d'interès com l'Auditori Ovidi Montllor (del Parc del Reguissol) de Palautordera.

Justament la modificació del conveni pretenia (curiosament quan ja ha finalitzat la temporada i novament es mostra la política de fets consumats en la que treballa l'equip de govern actual del PSC amb el vist i plau d'ICV) repartir les actuacions culturals entre els dos municipis.

CiU ha manifestat que està d'acord en que la programació cultural es reparteixi entre els dos municipis, respectant l'esperit inicial de Torderades i mantenint un número d'espectacles similars als que hi havia fins llavors (ha passat de 8-10 actuacions a 4).

L'espai proposat pel govern (PSC + ICV + GdP) per dur a terme les actuacions a Palau ha estat l'Envelat. El nostre grup ha manifestat que estarà d'acord amb dur a terme les actuacions a l'Envelat quan hi hagi un informe tècnic que acrediti que l'espai cumpleix la normativa exigible a un espai públic d'aquestes característiques, principalment les que facin referència a seguretat i accesibilitat.

La nostra proposta és fonamenta en les mancances evidents respecte a les sortides d'emergència, la senyalització, l'aforament, les mesures de prevenció d'incendis, la superació del nivells sonors permesos, etc.

El grup de CiU ha exposat que aquesta proposta busca garantir la seguretat dels ciutadans que consumeixin productes culturals i que no és un caprici.


Hem indicat com exemple d'incompliment d'aquesta normativa el tancament amb candau (per ordres de l'alcalde i/o regidor de governació) de les portes de la sortida principal durant el Concert de Festa Major del Remei de 2007, cosa que l'alcalde ha assentit indicant que ja hi havia les portes d'emergència laterals.

És conscient l'alcalde de la decisió que va prendre? És conscient que va posar en risc la vida de les persones que hi havia dintre? Què haguès passat si la gent hagués hagut de sortir ràpidament?


La situació actual es deguda a l'adaptació d'un espai esportiu a espai cultural sense cap mena de projecte tècnic, exposició pública, concurs per la seva realització, etc. i ara tot són preses i problemes.

Sense cap mena de dubte, una manera de fer.