Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dijous, 12 de juny del 2008

Falta de rigor en la reordenació de la xarxa viària

Finalment hem tingut resposta a la nostra pregunta formulada a l'equip de govern relativa a com s'ha dut a terme la ordenació de la circulació al nucli del municipi.

A la pregunta "Han mantingut alguna reunió amb els representants del comerç local?", l'alcalde ens ha respost que no, que no feia falta!


Des de CiU, creiem que en canvis tant importants com aquest (s'han introduït canvis en 28 carrers!) cal tenir present tant els veïns com agents comercials per valorar l'impacte i alternatives que poden generar els canvis.

El model de consum que s'està implantant en la societat actual fa que el petit comerç sigui molt sensible a aquestes variacions, de manera que petits canvis no estudiats pugin provocar greus perjudicis.

Per altra banda, l'Ajuntament només disposa d'un informe (que no estudi) de l'Inspector en Cap de la Policia Local en el que ni tant sols consta un plànol del municipi que permeti apreciar de forma global com quedaran els fluxos circulatoris, el guany o pèrdua de llocs d'aparcament, la determinació dels espais de càrrega i descàrrega, la ubicació dels senyals de trànsit i una estimació del cost total de l'actuació, així com la senyalització dels accessos al nucli.

Tampoc consta que aquest informe s'hagi contrastat amb altres tècnics amb competència dins d'aquest àmbit.


Tot plegat dóna una sensació d'improvitsació i de fer les coses sense una raó justificada i motivadora.

Hi ha hagut diferents queixes de veïns que posen de relleu incongruències circulatòries i d'altres que es contradiuen amb informes anteriors elaborats per la mateixa policia local. Citarem alguns exemples:
  • S'ha incrementat la perillositat en la sortida del carrer Sant Antoni Mª Claret i ni tant sols s'ha posat un mirall reflector per ajudar a millorar la visibilitat.
  • La sortida del Carrer Reguissol al Passeig Vitamènia també ha incrementat la seva perillositat, contradient-se amb un informe prèvi de la Policia Local.
  • S'ha senyalitzat un camí amb una direcció prohibida.
  • El carrer Hospital, un carrer cèntric i estret, s'han convertit en un carrer principal per poder accedir a tota la zona del carrer Avi Campàs quan hi ha altres vies millors.
  • S'han posat aparcaments de motos en llocs dubtosos.
  • La senyalització de prohibit aparcar davant d'algunes botigues obeeix a criteris arbitraris.
  • I com apuntava el company d'ERC hi ha una clara contaminació visual (excés de senyals en alguns punts).

El Grup Municipal de CiU va presentar la instància sol·licitant aquesta informació el 12 de Maig i va ser contestada el 26 de Maig.

Cal dir que com a Grup Municipal se'ns va negar la possibilitat d'accedir a la informació sol·licitada si en els 4 dies següents no rebíem una denegació expressa per part de l'alcalde.

Per altra banda, l'informe de l'Inspector en Cap de la Policia Local, era de data 17 de Març, però curiosament, el mateix informe portava un segell indicant es va donar compte de l'informe a la Junta de Govern Local en data 20 de maig!!!(curiosament després de la nostra petició)

Novament, o ens han volgut amagar informació o que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.