Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dimarts, 15 de juliol del 2008

CIU, ERC i PP han de compartir despatx a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

El Govern de Santa Maria de Palautordera (PSC + ICV + GdP) davant la situació de risc de l'estructura de l'edifici de l'Ajuntament ha hagut de traslladar d'urgència el servei de Recaptació Municipal al nou Ajuntament a Can Rahull.

Com que el nou Ajuntament ja està ocupat el govern ha decidit crear nou espai desallotjant el Grup Municipal de CiU del seu despatx i ubicar als tres grups de l'oposició (CiU -3-, ERC -1- i PP -1-), 5 regidors en total, en un despatx compartit de 6 metres quadrats.


El Grup Municipal de CiU va manifestar que la reubicació proposada era inadmisible per que diferents motius:
  • El primer de tot, per la falta d'espai: en el despatx només hi cap una taula un ordinador i dues persones assegudes. Això no permet que es pugui dur a terme reunions amb veïns, i amb membres del partit per la preparació dels plens i altres comissions.
  • En segon lloc, per la manca de privacitat: no es lògic que tres partits amb tres plantejaments i estratègies polítiques diferents hagin de compartir el mateix espai i haver de fer torns.
  • En tercer lloc, per que no es respecten les regles del joc bàsiques: tot i que cada grup pugi tenir plantejaments diferents, els partits polítics escollits democràticament han de ser tractats i respectats com a tal. Voler arraconar i dificultar la tasca democràtica dels partits polítics es voler-los oprimir fet que no s'havia produit mai abans.
Inicialment se'ns va escoltar i es va trobar una solució de compromís, que consistia en utilitzar l'espai de l'entrada a "La Quadra", fet que varem acceptar, sempre i quan se'ns facilités una taula, armaris tancats, telèfon, ordinador i impressora / copiadora poder treballar.

Posteriorment varem rebre dues notificacions de l'Alcalde (una en resposta a un escrit solicitant aclariments) en la que es reafirmava en la primera idea: els tres partits de l'oposició han de compartir despatx i es posa a disposició de TOTS els partits polítics de l'Ajuntament l'espai de "La Quadra". Per fer-ho més evident, l'Alcalde en la seva resposta ens indica que només disposarem d'una clau de La Quadra que haurà de romandre al despatx compartit.


A més a més no concreta el periode de temps que s'haurà de romandre en aquesta situació, tot i haver-ho sol·licitat formalment per escrit.

Aquest fet reafirma novament la voluntat del govern de voler arraconar i dificultar la tasca democràtica dels grups de l'oposició.
Fins ara, mai s'havia produït un fet d'aquestes característiques en la història democràtica de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera i que en aquesta legislatura s'està produint des del principi i cada cop va en augment: recordem que no ens van facilitar telèfons mòbil, normalment no tenim accés a fotocopiadora, impressora en pèsimes condicions, recordem també la sustracció de l'ordinador i ara el desallotjament del despatx.

Cal dir que l'origen d'aquesta situació ha estat la manca de previsió del govern i la poca planificació en la reubicació dels serveis que quedaven a l'Ajuntament un cop traslladat gran part dels mateixos a Can Rahull per no haver dut a terme les obres d'adequació previstes al Centre Cívic.

Dona la sensació que ara, i posteriorment a que el Grup de CiU hagués denunciat el perill que representava l'Ajuntament pels serveis i ciutadans que en feien ús, que el ha pres aquesta acció com a represalia.

El Grup de CiU també va presentar un document (fer click per veure document) amb alternatives, econòmicament més viables i que podrien satisfer totes les parts i evitar aquesta temporalitat. A data d'avui tampoc s'ha rebut resposta.

1 comentari:

Palau, més enllà! ha dit...

Bé, cal fer una petita rectificació. Tenim impressora... però l'hem de compartir els 3 partits de l'oposició i l'hem d'anar traslladant d'un espai a un altre, ja que és compartida.