Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dijous, 10 de juliol del 2008

CiU lamenta la negativa del Tripartit a arranjar l'estació de RENFE de Palautordera i garantir el funcionament de les màquines de bitllets

Jordi Turull denuncia que l'estat d'abandó de l'estació provoca greus incomoditats als usuaris i greus problemes de seguretat.

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Jordi Turull, ha lamentat "la negativa del Tripartit a donar solució al mal estat en que es troba l'estació de RENFE de Santa Maria de Palautordera".

En la Comissió de Política Territorial que es va celebrar ahir al Parlament, Turull va defensar una Proposta de Resolució, en la que s'instava el Govern a "prioritzar, tant en el marc de les seves actuacions com de les seves negociacions amb el govern de l'Estat, un acord amb totes les parts implicades que permeti, en la major brevetat possible, les actuacions necessàries d'arranjament i millora dels edificis i espais de l'estació de RENFE de Santa Maria de Palautordera, així com que es garanteixi el funcionament de la maquinaria expenedora i validadora de bitllets", però aquesta proposta no va prosperar, perquè els grups parlamentaris que donen suport al Govern hi van votar en contra.

Jordi Turull ha denunciat que "l'estació de tren del municipi de Santa Maria de Palautordera pateix tot tipus de deficiències, que generen grans i greus incomoditats als usuaris". Tal com ha destacat el diputat nacionalista, "un dels aspectes més lamentables és l'estat d'abandó i ruïna dels edificis existents, amb els problemes també de seguretat que això genera des de molts punts de vista" i s'ha referit al fet que "no existeix màquina expenedora de bitllets, ni funciona des de fa temps, la de validació amb les conseqüències que això genera pels usuaris, que tot sovint dins del tren o quan arriben al punt de destí han de donar explicacions d'on i quan han pujat".

Turull ha lamentat que "les justes reivindicacions de l'ajuntament i dels propis veïns i usuaris han estat ignorades avui pel Tripartit, que lamentablement seguiran veient amb impotència com aquests equipaments es deterioren cada cop més".

El resultat d'aquesta moció contrasta sorprenentment amb la informació donada per la regidora Teresa Sabé (ICV) al diari L'Actualitat del Baix Montseny en el qual s'afirmava que Renfe havia anunciat que es faria càrrec de les obres de remodelació mitjançant una carta tramesa a Manel Nadal, Secretari per la Mobilitat de la Generalitat. No obstant, aquesta carta no s'acompanyava de cap calendari d'execució de les obres ni de cap import ni partida pressupostària.

Un cop més, un brindis al sol que acaba perjudicant als usuaris de l'estació del nostre municipi.