La proposta de CiU pretenia impulsar un canvi tecnològic dins de l'Ajuntament per aprofitar les avantatges del programari lliure, entre d'altres, estalviar-se prop de 15.000 - 20.000 € bianuals en renovacions de llicencies i programari ofimàtic.
En aquests moments de crisi econòmica és important gestionar de forma intel·ligent els recursos econòmics públics, aprofitant l'experiències positives d'altres administracions, així com recomanacions de la Generalitat i de la Unió Europea, que van en la linea d'implantar programari lliure a les administracions, més econòmic i més accessible.
No és comprensible que el govern hagi rebutjat no adherir-se a aquest manifest "avui" al·legant que haurà de fer molts canvis pels quals no està preparat, quan en realitat el manifest no estableix terminis, plaços, ni pressupost mínim. Simplement estableix un full de ruta per anar introduint aquestes tecnologies a l'administració.
Dir que s'aposta per les noves tecnologies però l'únic que es fa és gastar, no es apostar per les noves tecnologies. Les noves tecnologies serveixen també per gestionar de manera eficient i eficaç, especialment quan els recursos econòmics són escassos.
L'adhesió a un manifest, aquest o qualsevol altre, parteix del convenciment del que diu el manifest i de la voluntat dels que si adhereixen de començar a fer passos per tal de donar cumpliment a les propostes del manifest, pas a pas i a mesura que sigui possible i això és el que no ha volgut acceptar el govern de Palautordera (PSC, ICV, GdP).
El rebuig d'aquest manifest és el mateix que dir que prefereixen tenir una despesa de 15.000 - 20.000 € amb caràcter bianual abans que fer res per tractar de reduir-la a mig / llarg plaç.
El rebuig de la proposta resulta tant incomprensible que fins i tot contradiu el que es detalla en un estudi del STSI de la Generaltitat de Catalunya: "els beneficis que pot aportar per a la Generalitat de Catalunya l’impuls del Programari Lliure, sobretot perquè afavoreix la reutilització de programari” i també “la necessitat de liderar, des de l’STSI, la gestió del canvi de model a l’administració pública catalana".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada