Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dimecres, 10 de desembre del 2008

CiU proposa protegir Can Balada i Can Guiñau

El Grup Municipal de CiU ha presentat al·legacions al govern del municipi sobre el Pla Especial de béns d'interès arquitectònic, natural i cultural a protegir per tal que es reculli en aquest pla Can Balada i la Xemeneia de Can Guiñau (com a mínim).

Es dóna la paradoxa que ambdues construccions ja estaven incorporades en els treballs del Pla Especial, abans del canvi de govern, pel mateix equip redactor que ha finalitzat els treballs.

Les dues industries tenen una significació molt especial per Palautordera. Can Balada va contribuir a l'electrificació del municipi a principis de segle i la xemeneia de Can Guiñau es un símbol de la revolució industrial del municipi, en el que moltes families hi van treballar.

Justament aquesta legislatura, el mateix govern, amb col·laboració amb l'Associació Frederica Montseny ha organitzat una passejada per les fàbriques antigues del municipi per tal de donar a conèixer aquest patrimoni. Aquesta passejada hauria de constituir una de les rutes que es volen impulsar des de l'àrea de Turisme, que de no protegir-se quedaria en no res, posant de manifest una nova contradicció del govern, entre els fets i les paraules o entre els diferents partits que composen el govern.

Contrariament al que ens hauria agradat a CiU, el Pla Especial ha estat aprovat inicialment per Decret d'Alcaldia, evitant d'aquesta manera haver de donar explicacions i tenir un debat seré i constructiu amb totes les forces polítiques i agents socials sobre quin és el patrimoni arquitectònic que volem pel municipi.