Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dijous, 13 de setembre del 2007

El deteriorament de les persianes exteriors de la Biblioteca Ferran Soldevila comença a ser preocupant

Aquest es l'aspecte exterior que ofereix la Biblioteca Municipal Ferran Soldevila. Pràcticament la totalitat de les persianes exteriors estan fetes malbé a causa dels actes bandàlics totalment censurables.

L'actual Biblioteca Municipal, que va ser inaugurada l'any 2000, és un dels serveis culturals més apreciats per les palauenques i palauencs, com així ho demostra el nombre de socis, les dades de prèstec i el nombre de serveis i activitats que s'hi realitzen.

La mitjana d'usuaris de la biblioteca i el nombre de documents oferts en prèstec és força superior a d'altres biblioteques de municipis de característiques similars.
L'estat de deteriorament que ofereixen les persianes pot afectar en un futur proper en el nivell de satisfacció i qualitat de servei, essent necesaria una actuació immediata de manteniment per part de l'Ajuntament.

Probablement, el més aconsellable sigui la substitució del sistema de persianes exteriors per un tipus de persiana / cortina interior que pugui ser manipulada de forma remota i immedint-ne d'aquesta manera els actes vandàlics.

CiU en l'anterior equip de govern, va habilitar una partida del pressupost de l'exercici 2007 per l'arranjament de les persianes, així com la divisió física de l'espai infantil de la biblioteca per tal que els joves lectors puguin ser millor atesos i els lectors adults puguin gaudir d'un espai més silenciós.

A la passada legislatura l'Ajuntament va inverir prop de 40.000 euros en l'ampliació del fons documental d'acord amb el conveni signat amb la Diputació, mentre que durant el periode 1999 - 2003 amb el Sr. Mayneris d'alcalde (PSC) no es va invertir cap euro per part de l'Ajuntament.

Sorprén la lentitut amb la que actua el govern (PSC + ICV) en dur a terme la contractació del manteniment de les persianes tot i disposar de les partides pressupostàries necessàries.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolguts Srs./es de CIU,

Ja fa més de 3 anys que sóc usuària de la biblioteca de Palau i puc donar fe que, l'estat de les persianes, ja era lamentable en aquella època. No van tenir temps en tota una legislatura de fer l’arranjament?
Per una altra banda parlen en el seu article de fer "una divisió física de l'espai infantil de la biblioteca per tal que els joves lectors puguin ser millor atesos i els lectors adults puguin gaudir d'un espai més silenciós".. i jo em pregunto, no seria millor que en primer lloc es contractés un altre treballador que s'encarregués de la zona infantil per poder donar un millor servei als nostres fills? o és que només volen "tancar-los" en una habitació per a que no molestin als adults?

Palau, més enllà! ha dit...

Sóm coneixedors que la biblioteca ha anat patint una degradació continuada als darrers temps i per això varem establir aquesta partida per solucionar-ho, però com bé diu no hem arribat a temps.

Els recursos d'un municipi són finits i s'han de prioritzar les actuacions.

En el cas de la biblioteca varem començar per fer les aportacions establertes en el conveni signat amb la Diputació que "obligaven" a l'Ajuntament a aportar prop de 10.000 Euros anuals per incrementar i fer crèixer el fons documental (cal recordar que els 4 anys anteriors 1999 a 2003 el govern d'aleshores no va fer cap aportació).

També varem millorar la situació contractual dels treballadors, que tenien una categoria (i conseqüentment sou) inferior a la que havien de tenir per la tasca que estaven duent a terme.

I els darrers dos últims anys varem mantenir obert el servei de biblioteca durant tots els dies d'estiu (anteriorment l'agost estava tancat), havent de contractar més personal i servei de neteja.

Malgrat tot, no varem poder canviar les persianes. Per altra banda, gairebé m'atreveixo a dir que el deteriorament de les persianes es pot visualitar dia a dia i això no és culpa de d'un govern o un altre, sino dels comportaments incívics de determinades persones. I per això cal actuar aviat, el deteriorament porta més deteriorament.

I respecte a la divisió de l'espai, certament la divisió ha d'anar acompanyada d'una nova persona per atendre i educar en l'hàbit de la lectura el públic infantil. No es tracta en cap cas d'un "aparcament".

En tot cas, del passat només en podem aprendre. Mirar el passat i no fer cap actuació en el present no ens solucionarà els problemes actuals i futurs.