Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dilluns, 3 de setembre del 2007

Gratuitat dels cursos de català i castellà per estrangers del Centre Municipal de Formació d'Adults Ferran Soldevila


En el darrer ple ordinari, es va aprovar per unanimitat una proposta de CiU per la qual els alumnes dels cursos de català nivell 1 i castellà per a estrangers seràn gratuits sempre i quan s'assoleixi un aprofitament del 80%.

D'aquesta manera es pretenen assolir dos objectius cabdals:
  • Posibilitar la formació a els estrangers que no disposen de recursos económics per poder inscriure's al curs
  • i a la vegada estimular als alumnes a assistir als cursos esmentats.
La comunicació és un instrument clau per tal d'afavorir la integració social, cultural i laboral dels col·lectius d'estrangers, que d'altra banda, s'acaben refugiant en grups tancats que queden exclosos i que a la llarga poden acabar creant confliquets socials.

L'aprenentatge de la llengua nativa (català - castellà) facilita la integració per les dues bandes, per la banda de l'immigrant per que coneix la nova cultura i per la banda del natiu per que pot conèixer la cultura d'origen de l'immigrant per boca seva.

A Santa Maria de Palautordera està creixent molt la població immigrada provientne de paisos de l'Europa de l'Est, de l'Africa Subsahariana i de Centre i Sud Amèrica. Per aquest motiu en la passada legislatura, estant CiU al govern, es va redactar el Pla d'Acollida, que és una eina que ha de facilitar informació i orientació a la gent que arriba, així com recollir dades estadístiques d'interès pel municipi.

D'altres iniciatives com Voluntaris per la llengua també ajuden a l'aprenentatge de la llengua nativa i a la integració social.