Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dimarts, 2 d’octubre del 2007

El cost del govern de Santa Maria de Palautordera

La setmana passada es van complir els 100 dies del nou govern i ja han començat a produir-se els primers canvis de dedicacions.

La improvisació constant i l'egocentrisme són els trets que defineixen millor a aquest govern.

Si inicialment es varen establir dedicacions parcials pels regidors Ferran Claudín, Teresa Sabé i Marta Obrer, des d'ahir dilluns s'incorporen a la llista de regidors amb dedicació la Teresa Solé i el Francisco Garcia Camacho, que tindrà dedicació exclusiva i podrà deixar la seva feina en torn de nit.

Ja només falten dos regidors per tenir dedicació, la Maria Llavina i l'alcalde Sr. Mayneris. Entre tant, aquests dos regidors cobren per assistència als òrgans colegiats (Junta de Govern Local i Ple). Creiem que l'alcalde, que ja cobra de la jubilació, no s'establirà una consignació econòmica per que d'aquesta manera pot cobrar de les dues parts.

I quant ens costa aquest govern?
  • Joan Mayneris: aproximadament 10.800 € / any per assistències.
  • Marta Obre - 10.800 € / any per una dedicació d'11 hores / setmana.
  • Francisco Garcia Camach0 - 34.000 € / any per dedicació exclusiva.
  • Maria Llavina: aproximadament 10.800 € / any per assistències.
  • Teresa Solé - 14.000 € / any per una dedicació de 14 hores / setmana.
  • Teresa Sabé - 18.200 € / any per una dedicació de 19 hores / setmana.
  • Ferran Claudin - 23.880 € / any per una dedicació de 24 hores / setmana.
A tot això cal sumar-hi que els regidors del govern disposen de telèfon mòvil desdel primer dia (a la oposició li han denegat).

Sumant dona una xifra d'aproximadament 123.000 € any.

I quin era el cost de l'anterior govern?
  • Regidors amb dedicació parcial 6.114 € / any per dedicació de 12 hores / setmana.
  • Regidors que cobraven per assistència als òrgans col·legiats, aproximadament 6.114 € / any.

Tot plegat 42,798 €. La diferència és considerable. Amb tot, al llarg de la legislatura va haver-hi canvis i una regidora va tenir dedicació exclusiva i la xifra va augmentar a 72,000 €, però la diferència continua essent de 50.000 €.

CiU no està en contra de les dedicacions exclusives o parcials. CiU no està a favor d'una concentració tant important de dedicacions, ja que això dona la sensació a la població del que el primer que es fa sigui repartir-se el pastís.

CiU considera que el creixement del poble requereix un increment de tècnics municipals en els àmbits de l'atenció ciutadana (atenció al públic, esports i joventut), serveis generals (brigada municipal) i policia.
Per que el Sr. Camacho tindrà dedicació exclusiva?

A ningú se li escapa que l'alcalde Mayneris, l'alcalde de més edat de tota la comarca, no repetirà a les properes eleccions i el PSC de Palautordera ha de començar a fer popular al seu futur candidat, que alguns ja apunten que serà el Sr. Camacho, que podria ser alcalde fins i tot abans d'acabar la legislatura i que per la seva falta de carisma entre la població hagi recorregut la l'estratégia de la dedicació exclusiva per tal de fer-se més popular a compte de les palauenques i palauencs.

.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La història és repeteix.
Aquest fet demostra l'afany de poder que tenien els socialistes en entrar al govern, tant sols per omplir-se les butxaques i posar-se un bon sou que en qualsevol empresa privada no tindries per tant poca dedicació. Però ja se sap, als socialistes se'ls hi permet tot. La meva pregunta és la següent: Què hauria passat si això ho hagués fet CiU en l'anterior etapa?. En poques paraules, ens haurien dit de tot!!!.
Però ja se sap, d'aquí quatre anys les arques municipals novàment estaran buides, i tothom correrà a buscar a CiU per treure les castanyes del foc!. És el paper que ens toca fer. La "moda" actual és dir-se "progressistes" i posar-se un bon sou a costa del poble.