Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dimecres, 7 de novembre del 2007

Democràcia, respecte i educació

El terme democràcia prové del grec antic encunyat a Atenes en el segle V adC a partir dels vocables δημος («demos», que pot traduir-se per «poble») y κρατω («kratós», que pot traduir-se com «poder» o «govern») essent la traducció literal govern del poble.

La democràcia és un sistema d'organizació en el qual les persones que l'integren tenen la possibilitat d'influir obertament i de manera legal sobre els processos de presa de decisions.

En sentit estricte la democràcia és un sistema polític en el qual les decisions col·lectives són adoptades pel poble mitjançant mecanismes de participació directe o indirecte que otorguen legitimitat al representant. En sentit ampli, democràcia és una manera de convivencia social i de respecte en la que tots els representants són lliures i considerats com iguals.

La nostra (la del poble), és una democràcia representativa, és a dir, una democràcia en la qual les decisions són preses en els òrgans oficials (el ple) pels seus represenants (els regidors).

Resulta doncs evident, que per poder defensar una idea o una proposta cal poder expressar-se. Per tant, algunes de les eines bàsiques de la democràcia són la paraula, l'educació i el respecte.

Justament això últim és el que no va succeir en el darrer ple extraordinari en el qual es debatien les ordenances fiscals pel proper exercici 2008: se'ns va negar la paraula, se'ns va insultar, menysprear i faltar al respecte, a crits! i tot per no voler dir a la població que l'augment promig de l'impost de l'IBI serà d'un 16,3%.

Lamentablement, no és la primera vegada que rebem aquest tracte injust en aquesta recent estrenada legislatura, però en aquesta ocasió varem decidir abandonar el ple.

Aquesta situació ens entristeix profundament, però tenim la dignitat que altres no tenen i demanem disculpes a la gent que va poder viure en directe la lamentable escena.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

"ORDENO Y MANDO", EL NOU ESTIL DE GOVERN A PALAU.

Em va semblar lamentable l'espectacle que va propiciar l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, el Sr. Joan Mayneris,en etzibar al representant de CiU "Tens un morro que te'l trepitjes", en el darrer ple, quan aquest intentava expressar la opinió del seu grup. Cal recordar que en una democràcia tothom te dret a exposar la seva opinió, i que en un ple és el lloc on els representants polítics -escollits pel poble-, debaten i expliquen als ciutadans les seves intencions. En aquest Ple no es va complir la norma de dret a rèplica, en un partit que representa la segona força més votada. Felicito als representants de CiU per abandonar la sessió.

Anònim ha dit...

Els Palauencs haurem de pagar el proper any un 16,3% més de promig en l'Impost de Bens i Inmobles (IBI). L'alça em sembla totalment desproporcionada, tenint present que actualment l'IPC interannual està al 2,7%. Com es pot permetre això?. Aquesta alça és per fer front a les despeses originades per les dedicacions exclusives i parcials del nou govern?. Un increment d'aquesta índole suposa que cada vegada els ciutadans anem perdent poder adquisitiu, perquè cap empresa decídeix augmentar el sou un 16,3%, sinó que es revisa en funció de l'IPC. Són preguntes que m'agradaria que algú me les respongués...