Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dimarts, 5 de febrer del 2008

Palautordera ha produït 500 tones menys de residus municipals durant el 2007



Les mesures impulsades per la regidora de Medi Ambient, Marisol Garcia durant la passada legislatura amb CiU al govern comencen a donar els seus fruits.

Enguany ha estat un any d'inflexió en que després de molts anys incrementant la quantitat de deixalles i residus municipals, per primera vegada s'han produit 500 tones menys de residus tot i l'increment de població. Aquesta quantitat representa 150gr per habitant / dia.

Així mateix també s'ha incrementat el percentatge de reciclatge, passant del 20% al 25%.

Durant la passada legislatura es van posar en marxa un seguit de mesures i actuacions que han permès fer aquest tomb, com ara:

  • La recollida orgànica.
  • La distribució gratuita de contenidors per separar la fracció orgànica.
  • La instal·lació i distribució de més contenidors pel reciclatge.
  • La realització de cursos de compostatge i la distribució de compostadors.
  • La realització de campanyes específiques per realitzar compres responsables.
  • La repartició de bosses de roba.
  • La recollida de cartró en comerços.
  • L'adquisició d'una màquina per trinxar la poda.
  • Veure més actuacions
Aquestes són només algunes de les actuacions que, combinades amb un augment de la consciencia ciutadana pel tema han permès aquest èxit col·lectiu que encara ha de continuar essent més imporant.

Tot i que l'increment en el percentatge del reciclatge i la reducció de residus és important, el problema de la generació de residus s'ha de començar a resoldre pel principi, que és fent una autocrítica en el model de consum actual, una racionalització de la compra de productes preenvasats i d'un sol ús i una major disciplina en la compra (anar amb el cabàs o bossa de roba en comptes de demanar bosses de plàstic).

Malgrat la bona noticia, el promig de producció de residus per habitant encara és de 2,05 Kg / Habitant / dia, lluny de 1,45 Kg / Habitant / dia de promig de la comarca del Vallés Oriental (aquestes últimes són dades del 2006). Aquest fet és paradoxal si es te en compte que a Palautordera tenim un abocador i que per tant la població hauria de tenir encara més consciència de la problemàtica que suposa la generació de residus.

Des d'aquestes ratlles esperonem a l'actual Regidor de Medi Ambient a continuar treballant en aquesta direcció per tal de minimitzar encara més la generació de residus municipals.