Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dijous, 13 de març del 2008

Els mobles restaurats per l'Escola Taller no tenien interés patrimonial ni valor econòmic

En l'últim ple ordinari el Sr. Camacho ens acusar directament d'haver malbarat mobles de valor incalculable que havien restaurat els alumnes de l'Escola Taller quan ell era regidor de Promoció Econòmica.

En primer lloc hem de dir, que malgrat la sorpresa, ja estem acostumats a que el govern de Palautordera, especialment el PSC faci d'oposició a l'oposició.

D'aquesta manera és dificil que es centrin en l'acció de govern i facin avançar el municipi.

En qualsevol cas, varem anotar-nos la pregunta i tenim la resposta. Voliem esperar al Ple, però sembla que hi ha algú que preten distreure la ciutadania per incapacitat de dur a terme els projectes que li corresponen.

El primer que varem fer va ser informar-nos. L'Escola Taller, com diu el seu nom, era una Escola, on els alumnes (joves que no tenen experiencia) anaven a aprendre un ofici. Com us podeu imaginar, el procés d'aprenentatge implica poder provar, poder-se equivocar, poder rectificar, disposar d'uns materials i recursos que permetin a l'alumne adquirir un coneixement i perdre les pors que puguin generar-li l'ofici.

En segon lloc varem preguntar per la procedència dels mobles. Els mobles provenien de diferents fonts: particulars, Ajuntament, Torre de Sant Josep i la gran majoria del Consell Comarcal (concretament de les deixalleries, que és on els particulars llencen els mobles quan ja no els serveixen).

El fet de disposar de mobles sense valor, permet als alumnes experimentar sense cap mena de risc i por d'espatllar i fer irrecuperable quelcom de valor.

En tercer lloc varem fer una instància a l'Ajuntament per demanar:

Un informe certificat pel Secretari de la corporació en el qual s’indiqui si amb data anterior a 25 de Maig de 2003 existeix en els registres i arxius de la
corporació algun informe o inventari de patrimoni que relacioni de forma detallada els mobles existents a l’Escola Taller, que es va dur a terme fins aproximadament aquelles dates, una justificació del seu interès i la seva
valoració econòmica.

En cas afirmatiu, demanem còpia de l’esmentat informe.



Cal dir que hem tingut una resposta "interessada". La resposta no correspon a un certificat del Secretari (potser no el pot fer per que no existeix la informació que demanem?). L'informe de la resposta la fa el mateix alcalde (del mateix partit que el Sr. Camacho que ens va fer l'acusació).

Com es pot apreciar la resposta que hem rebut no inclou ni una justificació econòmica, ni una justificació de l'interés i ni tant sols una relació dels mobles que podrien haver format part de l'inventari. Recordem a més a més que es van dur a terme subhastes dels mobles restaurats com incentiu de valoració del treball fet pels alumnes, cosa que tampoc consta a l'informe.

En qualsevol cas, TOTS els mobles particulars es varen tornar.


En quart lloc varem revisar les actes de les Juntes de Govern de la Legislatura anterior (i que adjuntem) i varem veure com en diferents informes policials es feia referència a que grups de persones havien entrat a la Torre de Sant Josep i havien ocasionat destrosses en el material que hi havia.

Acta de Junta de Govern Local 30 / 2005 punt:
q) Informe de la Policia Local en relació a l' ocupació dels interiors de Can Rahull. S' acorda traslladar-ho a l' arquitecte tčcnica municipal als efectes oportuns.

Acta de Junta de Govern Local 41 / 2005 punt:
i) Informe de la Policia Local en relació a l' ocupació i danys a la Masia Can Rahull. S' acorda traslladar-ne còpia als responsables dels serveis de Joventut, Benestar Social i Governació, als efectes d' estudiar possibles mesures a prendre respecte a la problemŕtica exposada.
Això va provocar que lamentablement no es pogués aprofitar res del que hi quedava.

En resum:
  • Els mobles no tenien cap mena de valor econòmic. En tot cas tenien valor pedagògic i formatiu, ja que la gran majoria provenien de deixalleries del Consell Comarcal (segons consta en el document adjunta a l'informe i ens van explicar els professors).
  • No consta cap informe del possible valor o interés que poguès haver-hi sobre els mobles.
  • L'inventari correspon als mobles que hi havia a l'inici de l'Escola Taller, no al final de la mateixa.
  • El Sr. Camacho a l'oposició no és va llegir les Actes de la Junta de Govern on s'informava dels danys ocasionats per l'ocupació de la masia.
  • En cas d'haver-hi hagut mobles de valor, el Sr. Camacho hauria faltat a la seva responsabilitat com a regidor sortint al no haver informat a l'equip de govern entrant l'any 2003 de l'existència de mobles de valor incalculable.
  • No entenem com 4 anys després, i un cop dutes a terme les obres de Can Rahull ens fa aquesta acusació en un ple sense haver-se informat abans.

Creiem que aquestes actituts pretenen distreure a la població de la incapacitat de governar, de les constants i continuades pifies que estant fent :

  • Envelat sense projecte - fa més d'un mes que l'hem demanat i no ens l'han deixat veure, concloem doncs que no exisetix. A més creiem que no compleix la normativa corresponent a una sala de festes.
  • Substitució d'ordinador de l'oposició sense previ avís i confiscació d'arxius durant uns dies - no ha estat fins que ho hem denunciat que s'han apressurat a demanar un informe a l'informàtic.
  • Trinxat de la graderia pavelló vell, quan hagués pogut servir per la pista coberta de la Font Martina.
  • Sobrecostos en el trasllat de l'Ajuntament a Can Rahull (+ de 60.000 € de sobre cost i prop de 60.000 € per l'adequació temporal del Centre Cívic).
  • No disposar de cap projecte ni estimació temporal per disposar del nou Ajuntament, tot i que ja disposavem nosaltres d'un projecte, que no volen per que el va fer CiU !

Desordre i mentides.