Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dimarts, 1 d’abril del 2008

Afectacions del Gasoducte Martorell - Figueres

En el ple ordinari d'ahir, els grups de l'oposició varem formular una pregunta al govern relativa a un gasoducte que ha de passar pel municipi.

El govern (PSC - ICV - GdP) fent ús de la seva poca voluntat comunicativa i de transparència informativa no va donar cap mena de resposta als grups de la oposició.

El pitjor de tot, no és que no ens informin als grups de la oposició (que en si mateix ja és prou greu), si no que ni tant sols hagin informat i transmés aquesta informació als veins i propietaris afectats.


Anem al gra. Esta previst que pel nostre municipi passi un Gasoducte que ha de comunicar Martorell amb Figueres. Donada la consideració d'utilitat pública del projecte es preveuen dur a terme un conjunt d'expropiacions forçoses així com tot un seguit de servituts i limitacions en quan al que es podrá fer en el terreny afectat.



Ver mapa más grande

Considerem que davant d'una petició d'aquest tipus, el primer que ha de fer l'Ajuntament és informar als veins, que pel que hem pogut saber, a data d'avui encara no en tenen constància.

El més lògic seria tractar de fer tres tipus d'al·legacions:
  1. supramunicipal, donat que hi ha altres municipis de la zona que tampoc estan d'acord amb el pas del gasoducte pel seu territori i estarien fent propostes alternatives. Aquestes propostes, sempre podrien tenir més probabilitat de prosperar si es fèssin conjuntament amb els pobles col·lindants. Avui per avui l'Ajuntament de Palau no s'ha reunit amb altres alcaldes de la zona per explorar les seves inquietuts.
  2. municipal, en cas de no ser possible arribar a una proposta consensuada amb els pobles veins es tractaria de fer una proposta / al·legació per intentar fer passar tota aquesta instal·lació en zones ja afectades per altres instal·lacions i serveis, sempre amb el vist-i-plau dels veins i propietaris afectats, tant els originals com als afectats per la proposta alternativa. Per la informació que disposem semblaria que l'Ajuntament, de forma unilateral i sense informar als veins, estaria treballant en una al·legació d'aquest tipus.
  3. particular, vistes les afectacions que preveu el projecte, tractar de que en determinats casos es poguèssin fer modificacions puntuals per tal fer passar el gasoducte en límits de camps, respectar instal·lacions bàsiques com sèquies, etc... Per això és imprescindible treballar arribar a un acord amb els propietaris i veins afectats.
La notificació d'aquest projecte es va registrar a l'Ajuntament el 27 de Febrer i es disposen de 30 dies hàbils per presentar al·legacions. Això vol dir que s'està pràcticament al límit de temps i l'únic que s'hauria fet és publicar la notificació i la relació d'afectats a la pàgina web de l'Ajuntament.


Desde CiU creiem que l'Ajuntament del municipi ha de vetllar pels interessos dels seus ciutadants, fent-los partíceps d'aquells projectes i/o actuacions que els puguin afectar patrimonial o econòmicament, en aquest cas.

Veient aquesta manca de sensibilitat, denunciem aquest fet i iniciarem un seguit de comunicacions als veins amb els instruments de que disposem.

Així mateix demanarem per escrit al govern, quines han estat a data d'avui les accions de comunicació i consens amb els veins per tal d'establir una posició conjunta en relació a aquest tema.