Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

diumenge, 20 d’abril del 2008

Realment hi ha problemes tècnics a la "Sala cultural La Quadra"?

Què és això de la "Sala cultural La Quadra"?

Doncs és un nou equipament cultural que l'equip de govern (PSC + ICV + GdP) s'ha tret de la màniga, que ha amagat al municipi i als grups de l'oposició tot i la demanda repetida d'informació.

El Grup Municipal de CiU dóna i donarà recolzament a la construcció i establiment de tots els equipaments socials, culturals i esportius del municipi sempre i quan siguin una necessitat pel municipi, s'hagin dut a terme tots els tràmits administratius que estableixi la llei vigent, sempre que s'hagi fet una exposició pública i s'hagi fet un concurs per la seva construcció i sempre que l'equipament compleixi les normatives associades al tipus d'equipament que es dugui a terme.

L'equip de govern està amagant informació al poble i als partits de l'oposició
Oficialment no tenim coneixement de la construcció d'aquest nou equipament cultural. L' única informació que tenim ha estat per les cartes que han pogut rebre determinats establiments comercials per tal de participar en un Cine club i de l'escrit que el mateix Ajuntament ha transmès als mateixos establiments per comunicar-los la suspensió de la inauguració, prevista inicialment pel 27 d'abril.

També hem pogut veure com es duien a terme unes obres per les que no hi ha projecte o almenys no se n'ha fet una exposició pública i per la qual tampoc se n'ha fet un concurs per la seva construcció.

I més evidències de voler ocultar informació
En el ple en el que es varen aprovar els pressupostos municipals varem posar de manifest una partida extranya per la qual s'establia una consignació de 180.000 € per la rehabilitació de Can Raull Fase 2.

En aquells moments Can Rahull ja estava habilitat com a Ajuntament i tenia la consignació necessària i suficient per poder-se dur a terme.

Com que no ho vàrem entendre, vàrem demanar que se'ns expliqués què era i la Regidora d'Urbanisme (ICV) va dir que era per Can Rahull Fase 2. (Sorprenent falta de transparència d'un membre d'ICV!!!)

Posteriorment vàrem poder veure que l'Ajuntament havia demanat una subvenció a la Diputació per valor de 124.000 € per l'establiment de la Sala Cultural La Quadra. Això era una prova evident de que els 180.000€ que comentàvem no anaven destinats integrament a Can Rahull.

Aquesta quantitat de diners requereix com a mínim de disposar d'un projecte i haver licitat les obres amb un concurs.

Com que no se'ns va donar més informació, vàrem fer una instància en la que sol·licitavem entre d'altres coses:
    • Poder disposar del projecte tècnic de l’equipament La Quadra.
    • Poder disposar de l’expedient de contractació per la realització de l’equipament La Quadra.
    • Certificat del Secretari en el que, en data d’avui (19 de març) s’hagin dut a terme totes les actuacions que requereix la realització d’un expedient de modificació de projecte d’acord al que estableix l’article 146.- Modificació de contracte d’obres del Reial Decret Legislatiu 2/2000, de 16 de juny, pel que s’aprova el Text Refós de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques
    Malgrat tot, no estem massa sorpresos de com actúa aquest govern encapçalat pel PSC. Ja hem pogut veure i patir altres casos anteriors com ara l'Envelat (que s'ha fet sense concurs, sense projecte i que no cumpleix la llei de sales d'oci), però esperàvem que els partits socis del govern que fins aleshores havien fet bandera de la transparència informativa, la concordia política i el cumpliment de la llei no hagin dit res.

    El govern no respon a la nostra sol·licitud
    Sorprenentment, el govern com a resposta a la nostra sol·licitud va encarregar un informe al secretari per demanar-li si podíem disposar d'aquesta informació, com a mecanisme per evitar respondre una pregunta tant directa que els posaria en un compromís.

    Posteriorment hem reclamat la sol·licitud en dues ocasions més, en la darrera separant la demanda de l'informe del secretari, del dret a poder tenir accés a la informació com a grup municipal.


    Cal que l'equip de govern cumpleixi la llei vigent
    Esperem i desitgem que a arran de la tercera demanda d'informació, l'equip de govern actui segons la llei vigent de manera que:
    • En quatre dies ens doni accés a la informació sol·licitada.
    • Que s'informi al municipi de les actuacions que duu a terme el govern.
    • Que les actuacions del govern s'adequin a la llei vigent.
    Cumplir la llei és una garantia de fer les coses ben fetes, de transparència informativa i del procés de licitació, de permetre al municipi fer al·legacions sempre que sigui oportú, etc.

    I ara què?
    No sabem què farà l'equip de govern per regularitzar un procés administratiu incorrecte, però la seva solució no serà fàcil, especialment tenint en compte que les obres pràcticament s'han acabat i el concurs ja no es podrà realitzar i el projecte no ha estat aprovat pel Ple.