Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dilluns, 20 d’octubre del 2008

Compraries la Torre de Sant Josep amb aquestes condicions?

La Torre de Sant Josep avui per avui encara no és de propietat municipal, és del Patronato Social Escolar de Obreras .

CiU sempre ha considerat que seria interessant que aquest espai pogués entrar a formar part del patrimoni de l'Ajuntament sempre que es donin un conjunt de condicions com per exemple que la compra de la Torre no comprometi altres actuacions prioritàries de caràcter social pel municipi, que el preu sigui suportable per les arques municipals, que es disposi d'una valoració econòmica aproximada del cost de restauració de la Torre i, sobretot, que l'adquisició de la Torre respongui a una demanda majoritària de la població i la seva finalitat sigui clara.

L'Ajuntament s'ha decidit a comprar la Torre de Sant Josep per un valor aproximat de 1.400.000 € (prop de 240 milions de les antigues pessetes) al llarg dels propers mesos.

Hi ha qui pot pensar que aquesta és una bona oportunitat, que el poble necessita imperativament aquest espai, que s'hi podria ubicar aquest equipament o aquell altre, etc.

Creiem que abans de procedir a una operació de compra d'aquesta magnitud cal fer un anàlisis des d'una perspectiva global considerant la conjuntura econòmica actual. I això és justament el que us volem plantejar: analitzar i reflexionar sobre si cal o no cal comprar la Torre en aquests moments.



La situació actual és de clara recessió econòmica en la que els Ajuntaments tenen moltes dificultats per finançar-se. Els ingressos provinents de la construcció han sofert una important davallada, en el nostre cas de prop de 500.000 € respecte l'any anterior. Fa només tres anys el preu de la Torre era inferior a 900.000 € i ara de 1.400.000. L'Ajuntament no disposa de cap taxació ni informes que indiquin l'estat de conservació de l'edifici (només sabem que, d'entrada, l'Ajuntament haurà de gastar prop de 150.000€ per arranjar una part de la teulada). Gastar 1.400.000 € en l'adquisició d'aquest espai i no poder-lo utilitzar de forma complerta fins que estigui restaurat, vol dir no poder disposar d'aquests diners per altres coses prioritàries de caràcter social i reclamades per la població com l'arranjament de l'Esplai, el local de Joves, l'arranjament de la coberta de la graderia del camp de futbol, la restauració de les masies de Can Balmes i Can n'Auleda, que són de titularitat municipal, millorar el manteniment i conservació dels espais públics, sense oblidar l'arranjament del propi Ajuntament.

Molts dels interrogants que se'ns obren es podrien tancar si tinguéssim clar que aquest espai és necessari pel poble. Però això no està gens clar! Per que l'Ajuntament vol comprar aquesta Torre? A què es vol destinar? Només tenim clar que no s'hi farà ni un geriatric ni un centre de dia, tal com ens va informar l'Alcalde en una Comissió Informativa. Però això, més que resoldre dubtes, encara en crea més.

Està clar que els diners de la compra d'aquest espai, d'una manera o altra sortiran de la butxaca de tots nosaltres.

Per això ens agradarà que ens pareu pel carrer i ens expliqueu si amb aquestes condicions i amb els vostres diners compraríeu o no la Torre de Sant Josep.