Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dilluns, 27 d’octubre del 2008

Un any més, l'Ajuntament no fa res per conservar l'aigua de la piscina

Doncs si, tal com podem apreciar en aquesta foto recent, l'Ajuntament de Palautordera no ha fer tres per conservar l'aigua de la piscina.

El setembre de l'any passat, el Grup Municipal de CiU ja va fer una proposta per tal de prendre mesures que permetèssin conservar l'aigua de la piscina durant el periode d'hivern.
Aleshores, el govern municipal va rebutjar les mesures i la proposta realitzada al·legant que s'havia de fer una intervenció al vas gran de la piscina que no s'hauria dut a terme (com a mínim amb la magnitud que va expressar el regidor de serveis que va indicar que hi havia una esquerda per on es perdia molta aigua i que per tant no es podia conservar).
Tot plegat va provocar que a pocs dies de l'obertura de l'equipament municipal s'hagués de llençar tota l'aigua no conservada i haver-la d'omplir amb cubes a correcuita!

Enguany, després d'haver hagut d'omplir la piscina a cubes (costejada amb diners del poble) i havent-se prorrogat el decret de sequera per part de la Generalitat, la situació es torna a reproduir.



És una greu incongruència que per una part l'Ajuntament adopti mesures coercitives davant la població que fa un consum excesiu d'aigua i que per altra no tracti de donar exemple als múltiples particulars que disposen de piscina.

Aquesta falta de sensibilitat envers el medi ambient i als cabals públics també és incoherent amb la voluntat de redacció del Pla Director de l'Aigua. De que serveix redactar un pla si no s'aplica? Cal un pla per adoptar mesures de sentit comú? No es degut a una falta de coordinació? Quina explicació plausible i convincent es pot donar a la població?
Un exemple de piscina en la s'adopten mesures correctes és la piscina que gestiona el Tennis Club Font Martina a pocs metres de la piscina municipal. Els gestors de la piscina han cobert el vas de la piscina amb unes lones per tal que no hi entrin fulles i juntament amb un funcionament mínim diari durant el periode hivernal l'aigua es conserva en bones condicions fins la temporada d'estiu.

Cal dir que el sistema de cloració i filtratge de la piscina municipal, que està totalment automatitzat, és equivalent al de la piscina del Tennis Club Font Martina. Només cal cobrir els vasos de la piscina i activar el programa d'hivern (manteniment), per tal que el sistema funcioni durant 30 minuts diaris. Aquesta sensillesa del canvi de programa d'estiu a hivern denota la falta d'interés envers la conservació de l'aigua i al medi ambient.