Baròmetre d'opinió sobre la gestió del govern l'any 2009 a Palautordera

Ens agradaria conèixer quina és la teva opinió sobre la gestió del govern municipal (PSC, ICV, GdP) al llarg d'aquest 2009. Escoltar i conèixer l'opinió de les persones és clau per plantejar propostes de futur que ajudin a millorar la vida de les persones de Palau.

Accés a l'enquesta

dilluns, 20 de juliol del 2009

En resposta a l'escrit de l'Alcalde de Palautordera

Per més que m'hi esforço no entenc que ha pogut provocar que el Sr. Alcalde de l'Ajuntament de Palautordera hagi publicat un escrit de tant mal gust, tant visceral, fora de to, repugnat i ofensiu, impropi d'una persona que ostenta un càrrec públic i que afirma ser l'alcalde de tots.

En el més pur estil del Sr. Alcalde, el seu escrit no tracta de contrarestar informació, de donar explicacions de com ha resolt una determinada situació o per que aquesta s'ha prolongat tant en el temps. No, res d'això. El seu escrit és un atac. Fidel seguidor de la premissa “la millor defensa és un bon atac”. I tant li fa com sigui aquest atac. Tant li fa perdre les formes, el saber estar d'un càrrec electe, l'honestedat. Tant li fa sembrar rumors, aixecar sospites, amb imprecisions calculades, falsedats. Tant li fa que per derrocar l'opinió d'un Grup Polític hagi d'entrar al terreny personal i fer mal a terceres persones que res tenen a veure amb l'àmbit polític. Tant li fa, quan més mal personal, millor.


Això diu molt de la mena de persona que és el nostre alcalde. Amb un estil caduc, propi de la postguerra i del caciquisme més ranci.

Només trobo una explicació. Se sent atrapat, sense recursos, asfixiat en les seves pròpies incongruències, sense respostes davant les evidències. Necessita distreure l'atenció encara que sigui entrant en contradiccions amb ell mateix. Tant li fa.




L'Alcalde que menteix quan afirma que no cobra i te una nòmina de 1.000€ al mes; l'Alcalde que engreixa les notes de despeses amb més kilòmetres dels reals quan es desplaça a determinats barris; l'Alcalde que assigna a dit i sense concurs la concessió de l'aigua a Can Pagà; l'Alcalde que realitza obres d'equipaments sense concurs ni projecte; l'Alcalde que haurà estat incapaç d'obrir el Bar de la Font Martina abans d’un any i mig després del seu tancament; l'Alcalde que vota en contra de les seves pròpies propostes en el Ple; l'Alcalde que dificulta l'accés a la informació, que contesta preguntes dels Grups Polítics amb monosíl·labs per que no mereixem més informació; l'Alcalde que no respon a qui va donar les terres de Can Balmes; l'Alcalde que tanca el seu poble amb pany i forrellat a l'Envelat durant el concert de Festa Major; l'Alcalde que afirma no poder realitzar les obres de l'Ajuntament però es gasta 1.4 Milions comprant la Torre de Sant Josep sense saber a que es destinarà; l’Alcalde que ens crida “té un morro que se’l trepitja”; l'Alcalde que s'inventa una excusa barata per no deixar jugar als alumnes de l'IES al camp de futbol; l’Alcalde que aboleix la construcció del local de Joves; l’Alcalde que concedeix projectes a empreses relacionades professionalment amb regidors del govern; aquest és el nostre alcalde.

És lògic, tot això requereix d'una vàlvula d'escapament, encara que sigui fent mal personal i a tercers. A ell, tant li fa. Fins i tot, si m'esforço, ho puc entendre. No hi ha pogut fer més. Sento llàstima per ell. Per ell i pels grups que sostenen en el poder un Alcalde (no a un partit) que malmet la sempre desagraïda tasca dels polítics locals. Encara que els tingui sotmesos.

Fins i tot, en l'escrit de la discòrdia, l'Alcalde afirma estar en possessió d'un informe de la Policia Local que posa de manifest el deplorable estat de la Llar d'Infants Sol Solet. Un mes i mig més tard, després de diverses denuncies veïnals i precs en el Ple de l'Ajuntament per esperonar al govern a adoptar un solució, tot continuava igual: un equipament públic municipal obert i deixat, esdevenint un problema social pel barri. Un clar i clamorós exemple de desídia. Però la pregunta clau és: per que no va netejar i tancar la Llar d’Infants quan la va traslladar si ja sabia que estava tant malament, tal com ell mateix afirma?

Però que no pateixi, el nostre estil no és el de la calumnia, la difamació o la injúria personal. En tot cas, la nostra crítica és a la gestió del govern, a la figura de l'Alcalde o dels Grups Polítics, respectant sempre l'àmbit privat i personal.

Marc Pou

Portaveu Grup Municipal de CiU